top of page

ROLETNE

PVC stolarija sa roletnama

PVC/ALU roletne su neophodni dodatak uz svaku stolariju

Unutrašnja roletna

CENA - 55e m2 (najmanja obračunska mera je kvadrat).
Svestran sistem roletni za starogradnju i novogradnju bilo da planirate novogradnju ili sanaciju u starogradnji Comfort-Design Plus ispuniće sve zahteve u odnosu na zaštitu od sunca, neželjenih pogleda i insekata, kao i protivprovalnu zaštitu. Primena kutija roletni dimenziji 200 mm x 220 mm univerzal se zbog svoje kompaktne konstrukcije preporucuje za sanaciju u starogradnji, dok je kutija dimenzije 245 mm, zbog svoje velike zapremine namenjena višim elementima prozora i vrata preko 2,50m visine.
Karakteristike: kompatibilnost sa tržisno uobičajenim prozorskim sistemima od drveta, PVC-a i aluminijuma  dimenzionirano za sistemsku dubinu stoka od 58 - 90 mmtoplotna izolacija: U < 0,85 W/m²K zčucna zaštita do Rw,P= 42 dB dostupne velicine kutija 200 mm univerzal i 245mm visina elementa do 2,5m. Kutija dimenzije 200 mm x 220mm visina elementa do 2,7 m kutija dimenzije 245 mm x 220 mm kutija dimenzije 200 univerzal i 245 mm opciono sa revizionim poklopcem koji se otvara na dole po izboru pogon roletne sa gurtnom, kurblom ili elektromotorom.

ALU Roletne

Spoljna roletna

Može se reći da su u novije doba Roletne najprihvatljivije i najpraktičnije zasenjivači prostorija. Montiraju se sa spoljne strane PVC stolarije, PVC prozora i vrata, a mogu biti aluminijumske ili plastične. Da bi roletna klizala montiraju se PVC ili ALU vođice, a one mogu biti fiksirane ili sa makazama koje služe za izbacivanje na spolja, tj neka vrsta ventilacije. Aluminijumske roletne mogu imati i fiksne vođice od istog materijala što ih čini kompletno aluminjiumskim. Kod njih ne postoji mogućnost izbacivanja vođica i obavezno su sve fiksirane i plastificirane a mogu biti i u boji roletni. Cena je 85e m2 sa montažom. Kod plasticnih roletni cena je nešto niža u odnosu na aluminijumske ali nisu preporučljive za velike otvore, naročito ukoliko su na takvom mestu da su često na udaru vetra i sunčeve svetlosti. Iz tih razloga im se neminovno skraćuje radni vek trajanja u odnosu na roletne sa aluminijumskim zastorom.

alu roletne
bottom of page